Hunder

Øverst er den lille pluggen Ferdesmyras Mr. Bond som vi har beholdt selv etter Inti og Rock.

SE VIDEO AV ROCK I ARBEID !

En flott sesong for Vargofjellets Rock. I sin første start, på Tromsøprøven fikk han 2 VK med CK. I Vadsø fikk Rock 2 VK på lørdagen og deretter 2 AK på søndag. Vi tar også med at han fikk Cert på utstillingen i Kirkenes i juni. 

Rock er en robust herremann født 16 april i 2016. Han er etter Simos Maya og Heggskogens Kompis. Han er direkte avkom fra superkombinasjonen som John Simonsen gjorde med Simos 1 Mai og V' Luca Du Mas D’eyraud. Både Simo's Maya som er moren hans og Simo's Joshi har gitt fenomenale resultater i avlen. 

Rock er snill og vennlig mot alle han møter å sin vei. Han er den som alltid yter både når det gjelder jakt og prøver. Rock har en rekke premier i alle klasser selv med liten tilgang på ryper. Jaktpremier: 2 UK. 3x2 AK 2x1 AK 1x2 VK med CK. 1x2 VK. Vi er ganske stolte over at han så ofte er borti fugl, spesielt i voksenklassen og at han aldri har blitt slått ut for ramping i AK og VK klassen. Tallkarakterene hans er utrolig jevne og han har alltid vært totalt uinteressert i makker. På jakt er han 100 % stødig og under felling er han helt rolig. På utstilling har han 1 Cert og 1 res Cert. Ta gjerne en titt på Dogweb og se på tallkarakterene hans. Se flere bilder av hundene HER

SISTE NYTT !


Vargofjellets Rock er parret den 3 november med  Ferdesmyras B Lily White Rgd Inti  NO52075/13 

15.12 Det bekreftes fra Kirkenes at Inti er med valper, hun viser tydelige tegn både kroppslig og mentalt. Vi gleder oss ……..

En svært spennende Finnmarkskombinasjon med innslag av hunder fra de øvrige nordiske land samt en franskimport som har satt store spor etter seg i Norge. Det forventes hunder på nyåret med potensiale for meget høy score på viltfinnerevne, samt eksteriør av klasse. Leveringsklare valper ca. 1 mars.


INTI har startet 24 ganger totalt i UK, AK og VK med 19 premieringer, høst og vinter. 3x1UK, 2x2UK, 6x1AK, 4x2AK og på skog 2x1AK, 1X2AK og 1x3AK.  INTI fremstår som en komplett jeger og ikke minst sosial familiehund med svært godt gemytt. INTI har sammen med sin kullsøster NO52074/13 Ferdesmyras B WHL La Vida Loca og sin kullbror NO 52071/13 Ferdesmyras B Lily White Haltia bemerket seg så vel i inn- som i utland. Mor til disse 3 er sølvmedaljør NM Vinter i 2014, NJCH 15340/06 Ferdesmyras A Maridubedåre.

Rock, 4 år gammel, er et flott eksemplar av en robust hannhund med premiering på jaktprøver  i UK, AK og VK. Rock har 1x2UK, 2x1AK, 2x2AK høst og vinter og på årets første høstprøve i VK presterte han en flott 2VK m/CK i Tromsø og fulgte opp med en ny 2VK i Vadsø. Eksteriørmessig er Rock premiert med bla. Cert og 1. res Cert på utstillinger. Som INTI er Rock en komplett jeger og ikke minst en sosial og trivelig hund med stort potensiale.

Dette er Finnmark og norden på sitt besteJ

Planlagt kull ligger ute på NESK’s valpeliste, ID486.

Ved interesse, ta en liten titt på www.dogweb.no og www.ildfoten.no
og/eller kontakt med Robert 416 76322, Are 950 01555.

Se stamtavle for kombinasjonen.Under: Inti 

IMG 1550
 MG 5612

 Øverst Robert med 2 søstre som han førte til 1 AK skog. Det nederste er fra Sennalandet 2013 der han fikk 1 VK på tanta til Inti.(Raya) Se på den stolte hunden!Ildfotens Lex Wergeland

Lex er av den stødige typen.Han er født 17 mai i 2017 som den eneste valpen etter Ildfotens Katti og Rex. Han er den som har vært rolig i fugl fra dag en. Lex holder veldig god kontakt i alle biotoper. Snill og vennlig er også han med alle han møter. Han er absolutt rolig i oppflukt og felling. På jakprøver har han 1x2 UK 2x2AK 1x1 AK og 1x2 VK i sin første start. Han er som Rock også en glimrende apportør. Bildet er tatt i Kautokeino etter Lex sin 1 AK  Se kritikken under!

IMG 20201119 0002 2
4O7A7915

Ildfotens Lex Wergeland

Gråvolas Ravi

Er for tiden et ganske ubeskrevet blad. Men vi liker typen, responderer veldig godt på dressur, er den typen som snur i lufta når du visler på han. Dette blir spennende…...

Rock

This browser cannot play the embedded video file.

Lex er tidlig krøket. Maken til tjenestevillig hund.


Historikk

Vi har drevet aktivt med fuglehunder siden 1983, både på jakt, jaktprøver og utstilling. Vi har hatt mange fine og dyktige hunder selv og vi har også oppdrettet mange hunder som eierne har hatt stor glede av både som jakt og hushunder.

På denne sida ligger det informasjon om hundene våre og de hundene vi har hatt, med korte karakteristikker av dem. Stamtavlene har vi lagt ut som PDF filer. En samling av hundebilder ser du HER

Rex sin far, finsk champion Rex

rex

Rex (bilde fra Jyrki sin hjemmeside se her) Prihan

Stamtavle REX


Et kort resyme av

Ildfotens Frikk       Her

Ildfotens Katti       Her

Ildfotens Hedda     Her

Ildfotens Figo        Her

Bienas Sarri           Her

Stilladalens Celina  Her

DSCF17131

                                                      Ildfotens Frikk

IMG_0647 kopier

Stilladalens Celina

IMG 0023

                                                    Ildfotens Katti

IMG 5300

Lex

IMG_0364

Jentefjellets Lissi

                                                    


Presentasjon av Ildfoten's Kennel  

Ildfoten's Kennel driver i dag oppdrett av engelsksettere med vekt på:

- Hunder som er sunne og friske med godt gemytt.

- Hunder som er omgjengelige blant dyr og mennesker.

- Hunder som skal score høyt på viltfinnerevne og søksopplegg.

- Hunder som skal holde god kontakt etter vegetasjonstypen.

- Hunder som skal vise behersket atferd i fuglesituasjoner.

- Vi legger også vekt på på et funksjonsriktig eksteriør.

Kennelen drives av Gerd Aina Søderholm og Are Suhr og vi er bosatt i Alta.

Starten på Ildfoten skriver seg tilbake til 1984 med ES Rocos Jarga og etter hvert  P Hopfossens Hasta og ES Lagopus Northern Digger.

I 1987 kom det første kullet med 10 flotte pointerhvalper. Mest kjent der er Ildfotens Samantha som Kalle Jordan hadde og baserer sine linjer på i dag.

Det var et opphold fram til 1995 da jeg sammen med Gerd startet opp igjen og da med bare engelsksettere. Bienas Sarri var vår første "nye" hund. Deretter kom Lia i 1999. 

Kart over Ildfoten:

kart

 

Her er et kartutsnitt av opphavet til vårt kennelnavn. Ildfoten: Dollajuolgge på samisk, er et lite fjell som ligger 2,5 km rett vest for eidet mellom øvre og nedre Stabbursdalsvann. Vi syntes navnet klinget godt og navnet ble registrert som vårt kennelnavn i 1987.

Vårt liv med stående fuglehunder skriver seg fra 1983. Da fikk jeg min første engelsksetter ”Rocos Jarga”. Jarga var en god jeger som jeg dessverre  mistet altfor ung, bare halvannet år gammel. Hun hadde en hoftekule som ikke var skikkelig utviklet. Med henne hadde jeg mitt første møte med jaktprøvesporten, og hun rakk å få en 3.uk, samt en 2.uk.
Mye av æren for at jeg fikk henne til som min første hund, tilskriver jeg Frank Engh, som hadde masse gode tips å bidra med.
 

Starten på Ildfotens Kennel var i 1984 mens jeg ennå hadde Jarga. Jeg fikk en pointervalp ”Hopfossens Hasta” fra Kalle Jordan. Hasta var etter Mollis og  Boy. En gudbenådet viltfinner som jeg hadde mye glede av. Hun var en meget god prøvehund som jeg fikk flere 1.UK. 1.AK og 1VK.med.

Hasta ble parret med Hopfossen Grim etter Groll og Seja. En riktig storjeger eid av Webjørn Svendsen. 3.juni 1987 fikk Hasta ett kull med 10 valper. Den som har blitt mest kjent der er Ildfotens Samanta, som Kalle Jordan hadde. Hun fikk bl.a. en 3 plass i  lavlands NM. Hopfossens Harley som vant lavlands NM høsten 2001 er for øvrig etter samme linja.
Hasta måtte jeg dessverre avlive allerede som 3,5 åring, da hun fikk livmorbetennelse etter valpingen. 

I 1986 fikk jeg min andre engelsksetter ”Lagopus Northern Digger”, etter Bjørkraggens Chott. Digger var en engelsksetter med et flott eksteriør. Han fikk 1.UK og 2.AK på jakt og ble deretter solgt til Narvik som 2,5 åring.

Etter dette hadde jeg ikke fuglehund før i 1995.I 1990 ble jeg kjent med Gerd Søderholm, som nå er min kone. Vi hadde en golden retriever i noen år. I 1995 kjøpte vi Bienas Sarri som valp av Henry Mikalsen. Sarri var etter Vikran`s Mira og Vinsterfjellets Bobby.
Sarri har 1 UK og 2 AK på jaktprøve. Hun var ei tispe med usedvanlig vennlig gemytt. Hennes største fortrinn på jakt var hennes evne til å holde kontakt i tett skog.
Hun ble første gang parret med Skedoms Figg til Ole Martin Lunde i 1998. En jeger med et storslått søksopplegg. Fra denne kombinasjonen beholdt vi Ildfotens Bitten. Hun ble VK-hund så vidt fylt 2 år. Hun er  for øvrig solgt til en jeger i   Oslo.  Kjetil Holten kjøpte Ildfotens B`Sikita av oss. Hun har og markert seg som en fremragende viltfinner med et klassisk søksopplegg.Ettersom både vi og alle som hadde kjøpt hund fra dette kullet var så fornøyde bestemte vi oss for å gjenta denne parringen i 1999. Fra dette kullet beholdt vi Ildfotens Caia som også ble VK-hund som relativt ung. Hun er nå solgt til en jeger i Tromsø. 

Vi parret Sarri en siste gang med Peskafjellets Stegg i 2001. Det ble 8 valper hvorav en av dem fikk en femteplass i Arctic cup i 2003.Sarri ble etter disse parringene satt bort til en jeger her i Alta. Hun fikk dessverre revet av seg akillesen. Dette lot seg aldri reparere og hun er nå på de evige jaktmarker

I 1997 fikk vi en tispe til i kennelen. ”Lia”. Hun ble Gerd sin første hund. Hun var en erstatningsvalp etter den første engelsksetteren som jeg mistet. Hun er etter Rocos Leidy og Stokklias Scott.
Lia har et flott eksteriør, hun vant bl.a. Alta-utstillinga i 1999. Hun er i tillegg en meget dyktig jeger. Hun har dokumentert seg som en god søker og en god viltfinner med 3UK, 5x2AK, 1AK, 2x1VK, 2VK og 4VK.

Sommeren 2001 parret vi Lia  med Rocos Hero. Her ble det 4 valper, der har vi beholdt en tispevalp, ”Ildfotens Hedda”.

Lia ble parret for andre gang sommeren 2002 med Skaididalens Gorbi. Etter vår mening ble dette et meget godt kull på 9 hvalper. Gerd har selv beholdt Ildfotens Figo noe hun er veldig glad for.

Ettersom vi var så fornøyde med hundene fra de to første parringene bestemte vi oss sommeren 2004 å parre Lia med Huntingfield Harvard. Hun fikk da 8 tisper og 2 hanner.

 I 2006 har vi hatt et kull med Hedda og Myrhedens Granit. Der ble det seks valper to av dem er i Sverige. Hannhundeier Asgeir Knutsen har beholdt en hanne,Borras. En hanne er i Trøndelag: Ildfotens Charli 2. De fire første vil vi nok få høre en del fra i prøvesammenheng.To er hos vanlige jegere.

I 2004 ble Ildfotens Figo parret med Vuomas Irja. en kombinasjon som ga mange gode hunder.Fra parringen med Figo og Irja beholdt vi parringsvalpen Brage. Han var en flott hund, som fikk flere 1UK bl.a. Brage ble solgt til Lakselv høsten 2006.

Hedda har hatt nok et kull, da med Harodalens Figo. Dette er en linjeavlsparring som vi er veldig spente på. Her har vi beholdt en hanne som heter Frikk. Frikk tok en overbevisende 1 UK på Børselvprøven bare vel 10 mnd gammel. Willemo er også i stallen vår, ei trivelig og særdeles vennlig tispe etter Silja og Figo. Hun er premiert to ganger med 1UK. Willemo er nå hos Hilde Mytting på Østlandet. 

Det tredje og siste kullet som Hedda hadde var med Limingruets Hi-troll. Der ble det fire valper, deriblant Ildfotens St.Hans som ble utstillingschampion og hadde 1 UK og 1 AK på jaktprøve.

Vi overtok Jentefjellets Lissi fra Leif og Toril Lossius og med henne har vi hatt to kull. Ett med Ildfotens Figo og ett med Galloks Tøder. Begge kombinasjonene har gitt flotte jakt og prøvehunder. Vi har selv beholdt Ildfotens Katti som  er godt premiert på prøver. Katti er parret to ganger med Rex (finsk champion) Fra den siste parrringen har vi beholdt enebarnet Lex Wergeland som vi er strålende fornøyd med. Lex er VK-hund og har et solid søk og har glimrende fuglearbeid.

Vi har også ei pointertispe som er ett år gammel nå i 2014. Stilladalens C Celina. Et valg som vi er veldig spent på nå til høsten. Celina ble solgt fra kennelen i 2016.

Vi forsøker å være kritiske i utvelgelsen av de hundene som vi avler på. Dette har medført at vi blant annet har solgt 2 VK-hunder ut av kennelen. 

Kennelen har siden 1998 samlet langt over 100 premier i UK,AK og VK. Deriblant veldig mange topp-premier. Ildfotens Hilton: Vinner av Fjellpokalløpet 2008. Ildfotens Figo som fikk 3 pr. Arctic Cup finale 2004. Og Hedda som ble Nord-Norsk mester 2005 med tidenes største deltakelse med 60 hunder. 

Vi har for tiden bare hannhunder og vi driver ikke lengere med oppdrett selv. Vi har kjøpt Vargofjellets Rock fra kennnel Vargofjellet v/Leif Gunnar Mortensen. Rock har etablert seg som en solid vinnerklassehund og vi er utrolig fornøyd med ham som individ. Utrolig tilpasningsdyktig og omgjengelig. Han finner fugl under vanskelige forhold, reiser godt og er komplett rolig i oppflukt også ved felling. 

Siste skudd på stammen er Gråvolas Ravi som er en energisk type med gode instinkter. Ravi er født den 06.03.2020 

Etter parringa med Ferdesmyras Inti og Rock har vi valpen Ferdesmyras Mr. Bond, en real kraftplugg som kom til verden 02.01. 2021


Dere er velkomne til å ta kontakt med oss!

Gerd Søderholm/Are Suhr  Alta

mail@ildfoten.com

Se stamtavle pdf.Sarri  Her

Se stamtavle pdf. Figo: Her

Se stamtavle pdf. Lissi: Her

Se stamtavle pdf. Frikk Her

Se stamtavle pdf. Katti Her

Se stamtavle pdf.Celina Her 

Se  stamtavle_rock.pdf

Hunder vi har hatt:

Gerd Lia

Gerd og LIa

Lia

Lia

IMG 7689

                                                 Figosønnen Brage

Bitten startside

Ildfotens Bitten

caia i stand

Tidlig i vår fotokarriere. Ildfotens Caia

ildfoten 4ES

En bukett fra Ildfoten

sarri.jpg

                                                     Bienas Sarri

28082007280

                                                        Willemo

gerdina

                                                      Gerdina


Vargofjellets Rock, ikke akkurat skvetten.